C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?
Çoğu adayın merak ettiği sorulardan biri C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? Sorusudur. Bu yazıda, C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı’nın ne olduğu, olma şartları, sınavı ve sertifika alma süreci gibi konuları ele alacağız. Ayrıca, C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlarının hangi tehlike sınıflarında çalışabileceği konusuna da değineceğiz. İşte detaylar:
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nedir?
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı, çalıştığı iş yerinde iş sağlığı ve güvenliği konularında eğitim, rehberlik, risk değerlendirmesi ve inceleme yapmakla sorumlu olan kişidir. Bu görevleri, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal düzenlemeler çerçevesinde yerine getirmelidir.
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? Olma Şartları Nelerdir?
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olabilmek için aşağıdaki şartları yerine getirmeniz gerekmektedir:
- Üniversitelerin Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri, Teknik öğretmen veya Fen ya da Fen Edebiyat Fakültelerinin Fizik, Kimya, Biyoloji bölümleri, İSG Önlisans veya Lisans bölümlerinden mezun olmak,
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından İş Güvenliği Uzmanlığı kursu nu başarıyla tamamlamak,
- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından esasları belirlenen ve ÖSYM tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Sınavı‘nda başarılı olmak.
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Sınavı ve Sertifikası
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olabilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı’na girmeniz gerekmektedir. Sınav, her yıl Mayıs ve Aralık aylarında yapılır. Sınavda 50 soru bulunur ve en az 35 sorunun doğru cevaplanması gerekmektedir.
Başarılı olduğunuzda, sertifika için gerekli belge ve dokümanları tamamlayarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuzun kabul edilmesi ve ücretin ödenmesi sonrasında sertifikanız e-devlet sisteminde tanımlanacaktır.
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Hangi Tehlike Sınıflarına Bakabilir?
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları, az tehlike sınıfında yer alan işletmelerde çalışabilirler. Görevleri, iş sağlığı ve güvenliği kurallarının uygulandığından emin olmak ve iş yerinde güvenli çalışma koşullarının sağlanmasına yardımcı olmaktır.
Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki ücretsiz formu doldurun!