Uşak İş Güvenliği Kursu

Uşak İş Güvenliği Kursu

Uşak iş güvenliği kursu alanında KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak profesyonel hizmet veriyor, kursiyerlerimizin gerekli donanıma sahip şekilde sertifikalandırılmalarına yardımcı oluyoruz. İş Güvenliği Uzmanı Nedir? Nasıl Olunur? Gibi birçok soruya cevaplar bulabileceksiniz. Sizler için rehber niteliği taşıyan bu yazımızı gelin birlikte inceleyelim.

İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?

İş sağlığı ve güvenliği, işyerlerindeki faaliyetlerin devam ettiği sürede çalışanların güvenliğini ve sağlığını tehdit edecek olayların engellenmesi adına yapılacak çalışmalardır. Söz konusu çalışmalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca denetlenmektedir. Bu konuda işyerlerinin iş güvenliği sertifikası bulunan kişiler istihdam etmesi gerekir.

İş sağlığı ve güvenliğinin başlıca amaçları şunlardır:

• Çalışanların meslek hastalıklarına ve iş kazalarına karşı korunması, beden ve ruh sağlıklarının muhafazasına dair çalışmalar yapılması, böylece hem işyerlerinin hem de çalışanların güvenliğinin ve sağlığının sağlanması.
• Üretim güvenliğinin muhafaza edilerek aksamaları engelleyerek verimin artmasına yardımcı olunması,
• İşyerlerinde alınacak tedbirler ve uygulamalar sayesinde iş kazalarının önüne geçilmesi. Bu sayede kazalardan kaynaklı makine arızaları, devre dışı kalma gibi işletmeyi de zora sokacak durumlara engel olunması.

İş Güvenliği Uzmanı Nedir?

İş güvenliği uzmanı, belli bölümlerden mezun olan, iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda donanımlı, teknik disiplini yüksek kişilerdir. Uşak iş güvenliği kursu olarak kursiyerlerimizin gerekli süreçleri atlatarak iş güvenliği uzmanı olmalarına yardımcı oluyoruz. 

KARiYER ENSTiTÜSÜ™ farkıyla ülkemiz katma değerine katkıda bulunuyoruz. Fakat Uşak iş güvenliği eğitimi sonrası iş güvenliği uzmanı olmak için birtakım şartlar bulunmaktadır.

Öncelikle Uşak iş güvenliği uzmanlığı kursu sürecine dahil olabilmek için adayların şu bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir:

• Mimarlık,
• Mühendislik,
• Teknik öğretmenlik,
• Fen-Edebiyat Fakültelerinin Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümleri,
• İş Sağlığı ve Güvenliği ön lisans ve lisans

Bütün bu bölümler dışında Uşak iş güvenliği eğitimi sonrası bakanlık ve ilgili kuruluşlarda görev yapan müfettişler de iş güvenliği uzmanı olabilmektedirler.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek için İSG sertifikası sahibi olmak gerekir. İSG belgesi olarak da adlandırılan bu sertifikayı alabilmek için öncelikle adayların belli bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir. 

Mimarlık, mühendislik, teknik öğretmen, fizik, kimya, biyoloji, iş sağlığı ve güvenliği bölümlerinden mezun olanlar Uşak iş güvenliği kursu aracılığıyla eğitimler alırlar. Eğitimlere aralıksız katılan ve ardından bakanlıkça yapılacak olan sınavdan başarılı olanlar İSG sertifikası almaya ve iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmaya hak kazanırlar.

İş Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır?

Uşak İSG eğitimi sonrası iş güvenliği sertifikası alabilmek için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak en temel şarttır. Bakanlığın belirlemiş olduğu yönetmeliğe göre bu bölümler mimarlık, mühendislik, teknik öğretmen, fizik, kimya, biyoloji, iş sağlığı ve güvenliği programlarıdır.

Bütün bu bölümlerden mezun olanlar ardından İSG belgesi alabilmek için ikinci aşamaya geçerler. Yani Uşak iş güvenliği eğitimi. Eğitimler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yetki belgesi almış Uşak iş güvenliği kursu ile yapılmaktadır.

KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak bu alanda yetki belgemizle faaliyet gösteriyor, meslek hayatına bu alanda devam etmek isteyenlerin yardımcısı oluyoruz. 

Uşak İSG eğitimi toplamda 220 saat sürmektedir. Bunların 180 saati uzaktan eğitim şeklinde yapılırken 40 saati uygulamalı staj eğitimi şeklinde gerçekleştirilmektedir.

Uşak İSG uzaktan eğitim ve staj eğitimleri sonrası adayların ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınava katılmaları ve yeterli puan almaları gerekir. İSG sınavı sonunda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanmaktadır.

İş Güvenliği Eğitimi Almak Şart Mı?

KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak en fazla karşılaştığımız sorulardan birisi iş güvenliği eğitiminin zorunlu olup olmadığıdır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bu kanunun yürütülmesine dair çıkarılan Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları ile alakalı yönetmeliğe göre işyerlerinde iş güvenliği eğitimi vermek zorunludur.

İşyerlerinde bu eğitimi vermek, işverenin yükümlülüğünde olduğu için istihdam edilecek iş güvenliği uzmanının da eğitimli ve donanımlı olması gerekmektedir. Bu nedenle de bir Uşak iş güvenliği uzmanlığı kursu aracılığıyla eğitim alınmalıdır. Katılımcılar eğitimlere devam etmek zorundadırlar.

İSG Uzaktan Eğitim Nasıl Alınır?

Uşak İSG uzaktan eğitim faaliyetleri yetkili kurslar tarafından verilir. KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak kursiyerlerimize bu olanağı sağlıyoruz.

Dilerseniz KARiYER ENSTiTÜSÜ™ ekipleri tarafından hazırlanan uzaktan eğitim sunumlarıyla eğitimlerinizi tamamlayabilirsiniz. Uşak İSG uzaktan eğitim süreçleri İSG mevzuatı doğrultusunda tamamen online ortamda gerçekleştirilmektedir.

En çok tercih edilen Uşak iş güvenliği kursu olarak uygun materyalleri sistemimiz içerisine ekledik. Bu sayede KARiYER ENSTiTÜSÜ™ farkıyla tehlikelilik sınıfına göre materyallere erişebilir, eğitiminizi alabilirsiniz.

Uşak İSG Yüksek Lisans Veren Yerler?

Uşak İSG yüksek lisans eğitimleri birçok üniversite tarafından verilmektedir. Uşak İSG yüksek lisans eğitimini tamamlayanlar doğrudan B sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sınavına katılabilmektedirler. 

Uşak İSG kursu olarak her alanda desteğimiz sürmektedir. Bu kapsamda Uşak C sınıfı iş güvenliği uzmanı kursu, yüksek lisans ve diğer bütün konularda sorularınızı cevaplayabiliriz.

Uşak İSG Tezsiz Yüksek Lisans

Uşak İSG tezsiz yüksek lisans eğitimleri üniversitelerde verilmektedir. Her yıl pek çok üniversite Uşak İSG tezsiz yüksek lisans programları açmakta, adaylara yüksek lisans eğitimleri sunmaktadırlar. Hangi üniversitelerin tezsiz yüksek lisans olanağı sunduğunu Uşak iş güvenliği eğitimi sunan kursumuza danışabilirsiniz.

Uşak İSG Kursu Ücretleri

Uşak iş güvenliği kursu ücretleri çeşitli detaylara göre değişmektedir. Uşak İSG ücretleri konusunda en temel belirleyici güvenlik sınıfıdır. Uşak C sınıfı iş güvenliği uzmanı kursu ile diğer sınıfların ödeyeceği ücret farklıdır. Yine B sınıfı iş güvenliği uzmanı kursu ile Uşak işyeri hekimliği kursu temel eğitimi ücretleri farklıdır.

Uşak İSG kursu ücretleri asgari fiyat bazında belirlenmekte ve A, B, C sınıfına göre değişmektedir. B sınıfı iş güvenliği uzmanı ile A sınıfı ücreti aynı değildir. Uşak C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı kursu diğerlerine nazaran daha uygundur. KARiYER ENSTiTÜSÜ™ her zaman en avantajlı fiyatlarla öne çıkmaktadır.

İSG Eğitimi Süreleri

Uşak iş güvenliği uzmanlığı kursu eğitim süreleri toplam 220 saattir. Uşak İSG kursu ile 180 saat uzaktan eğitim alınmalı, 40 saat staj eğitimi görülmelidir. Uşak İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu sonrası adaylar sınava girmelidir.

Add a Comment

Your email address will not be published.