İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri

İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri

İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri hakkında merak edilen tüm detayları sizler için araştırdık. İşyeri hekimi kimdir, görevleri nelerdir, çalışma süreleri nasıl hesaplanır gibi soruların yanıtlarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca İşyeri Hekimliği Kursu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri Nasıl Hesaplanır?

İşyerinde çalışmakta olan kişilerin sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve olabilecek mesleki hastalıkların ortaya çıkması halinde anında tıbbi müdahale yapabilmesi için iş yerinde sağlık hizmetlerinin yürütülebilmesi amacıyla görevlendirilen sağlık çalışanına İşyeri Hekimi denir.

İşyeri Hekimi çalışma süreleri, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ilgili maddelerine göre hazırlanan İşyeri Hekimi Ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik de düzenlenmiştir.

İşyeri Hekimi, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen çalışma süreleri çerçevesinde görev yaparlar:

  • Az Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşletmelerde: Çalışan başına ayda en az 5 dakika
  • Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşletmelerde: Çalışan başına ayda en az 10 dakika
  • Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşletmelerde: Çalışan başına ayda en az 15 dakika

Kimler İşyeri Hekimi olabilir?

İşyeri Hekimi olabilmek için gereken ilk şart doktorluk diplomasıdır. Doktor olarak mezun olan adaylar bölümü fark etmeksizin İşyeri Hekimi olabilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim kurumundan eğitim almalıdırlar. Eğitimi tamamlayan adaylar ÖSYM tarafından düzenlenen İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) sınavından 70 geçer not almaları gerekmektedir.

İşyeri Hekimliği Kursu Nereden Alınmalıdır?

İşyeri Hekimliği Kursu alacağınız eğitim kurumu kesinlikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kurum olmalıdır. Yoksa alacağınız eğitim geçersiz olacak ve sınava giremeyeceksiniz.

Dikkat edeceğiniz diğer önemli husus ise alacağınız eğitim kaliteli ve özgün olmalıdır. İşyeri Hekimliği Kursu eğitimi almaya karar verdiğiniz kurumun eğitim kadrosu ve destek ekibinin tecrübesi de göz önünde bulundurulmalıdır.

🔎 İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri, kimlerin işyeri hekimi olabileceği ve İşyeri Hekimliği Kursu hakkında merak edilen tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz. İşyeri hekimi çalışma süreleri, işletmenin tehlike sınıfına göre belirlenmektedir. İşyeri hekimi olabilmek için doktorluk diploması gerekirken, eğitim almak da zorunludur. Alınacak eğitimlerin kalitesi ve özgünlüğüne dikkat etmek gerekmektedir.

Siz de İşyeri Hekimliği Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak ve en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak için hemen aşağıdaki ücretsiz formu doldurun.