Kilis İşyeri Hekimliği Kursu

Kilis İşyeri Hekimliği Kursu

Kilis İşyeri Hekimliği Kursu alanında KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak profesyonel hizmet veriyor, kursiyerlerimizin gerekli donanıma sahip şekilde sertifikalandırılmalarına yardımcı oluyoruz. İşyeri Hekimliği Nedir? İşyeri Hekimliği Sertifikası Nasıl Alınır? Gibi birçok soruya cevaplar bulabileceksiniz. Sizler için rehber niteliği taşıyan bu yazımızı gelin birlikte inceleyelim.

İşyeri Hekimliği Nedir?

İşyeri hekimliği, işyerlerinde iş sağlığının ve güvenliğinin sağlanması hususunda görev yapacak hekimleri ifade eder. İşyeri hekimi, bakanlıkça yetkilendirilmiş işyeri hekimliği belgesi sahibi olan hekimlerdir. Bir kişinin işyeri hekimliği belgesi alabilmesi için belli şartları yerine getirmesi gerekir.

İşyeri hekimi olabilmek için Kilis işyeri hekimliği kursu aracılığıyla eğitim alınmalıdır ve eğitimlere katılabilecek kişiler şunlardır:

• Türkiye’deki tıp fakültelerinin herhangi birinden mezun olan kişiler,
• Yurt dışındaki tıp fakültelerinden mezun olup YÖK’ten denklik alanlar.

İşyeri Hekiminin Görevleri Nelerdir?

Kilis işyeri hekimliği kursu sonrasında bir işyerinde işyeri hekimi olarak çalışmaya başlayacak kişinin çeşitli görevleri vardır. Bunlardan başlıcalarını şöyle sıralayabiliriz:

  • İş sağlığına uygunluk kontrol forumlarının düzenlenmesi,
  • İş sağlığı uygunluk formuna göre gerekli rapor ve bilgilendirmelerin yapılması,
  • İşverene iş sağlığı konusunda rehberlik yapılması,
  • İşe girecek kişilerin sağlık açısından uygunluğunun değerlendirilmesi,
  • Çalışanların işe giriş ve periyodik sağlık kontrollerinin gerçekleştirilmesi,
  • Çalışanlara genel sağlık konularında eğitimlerin verilmesi,
  • İşin devamlılığında ergonomik ve psikososyal riskleri değerlendirerek iş ile çalışanın uyumunu gerçekleştirmek,
  • İş sağlığı ve güvenliği kurulunun çalışmalarına dahil olmak,
  • İşyerinde yapılacak denetim ve gözetim çalışmalarına katılmak,
  • İşyerlerindeki iş hijyen süreçlerini sağlık açısından gözlemleyerek değerlendirmek,
  • İşyerinde riskleri değerlendirmek ve mevzuata uygun koruyucu sağlık muayeneleri yapmak,
  • İş kazası sonrasında işe dönüşlerde kazaya uğrayanların gözetimini gerçekleştirmek,
  • Gece vardiyaları dahil her zaman çalışanların sağlık gözetimlerini gerçekleştirmek,
  • İşyerindeki genel hijyen şartlarının denetimini yapmak,
  • İş sağlığı yıllık çalışma ve eğitim planlarını hazırlamak,
  • Yıllık değerlendirme raporlarını düzenlemek.

Dolayısıyla işyeri hekimliği sertifikası sahibi olarak görev yapan işyeri hekimi işyerindeki sağlığa dair her konuda sorumludur.

İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri

Kilis işyeri hekimliği kursu sonrasında görev yapmaya başlayacak bir işyeri hekiminin çalışma süresi işyerindeki güncel çalışan sayısına ve işyerinin tehlikelilik sınıfına göre hesaplanmaktadır. 

Buna göre Kilis işyeri hekimliği eğitimi sonrası göreve başlayan bir kişi az tehlikeli sınıftaki bir işyerinde kişi başı 5 dakika çalışmalıdır. Tehlikeli sınıftaki bir işyerinde kişi başı 10 dakika çalışmalıdır. Çok tehlikeli sınıftaki bir işyerinde ise kişi başına 15 dakika çalışmalıdır.

Kilis işyeri hekimliği kursu, güncel çalışma süreleri ve diğer bütün detaylar hakkında kursunuza danışabilirsiniz. KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak aklınıza takılan her konuda yardımcı olmaktan gurur duyacağımızdan emin olabilirsiniz. İşyeri hekimliği sertifikası ve diğer bütün hususlarda yardım alabilirsiniz.

İşyeri Hekimliği Sertifikası Nasıl Alınır?

İşyeri hekimliği sertifikası almak için öncelikle Türkiye’deki herhangi bir tıp fakültesinden mezun olmak ya da yurt dışındaki tıp fakültelerinden mezun olduktan sonra YÖK’ten denklik almış olmak gerekmektedir.

Daha sonrasında KARiYER ENSTiTÜSÜ™ gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim kurumundan eğitim alınmalıdır. 

Kilis işyeri hekimliği eğitimi sonrasında ÖSYM tarafından yapılan sınavda başarılı olunmalıdır. Bütün bu süreçleri tamamlayan işyeri hekimleri sertifika almaya hak kazanırlar ve işyeri hekimi vasfına sahip olurlar.

KARiYER ENSTiTÜSÜ™ kurumumuzda ve diğer eğitim kurumlarında verilen işyeri hekimliği eğitimleri toplamda 220 saattir. Kilis işyeri hekimliği kursu eğitimlerinin;

  • 90 saati Asenkron eğitim, 
  • 90 saati Senkron eğitim, 
  • 40 saati Uygulama (Staj) eğitimi

şeklinde yapılmaktadır. Kilis işyeri hekimliği uzaktan eğitim süreçleri ve diğer hepsi kursumuzda yılların bilgi birikimi ve deneyim ile yürütülmektedir.

İşyeri Hekimliği Sertifikası Ücretleri

İşyeri hekimi sertifikası olmak isteyenlerin en fazla merak ettikleri konulardan birisi işyeri hekimliği kurs ücretleri olmaktadır. İşyeri hekimliği kurs ücretleri kurslara göre değişmektedir. Kursların eğitim süreçleri, eğitimlerde kullandıkları materyaller, deneyimleri, tecrübeleri, eğitmen kadroları ve diğer detaylar kurs ücretlerini etkilemektedir.

KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak her alanda olduğu gibi burada da fark yaratıyoruz. Kilis’ın en uygun işyeri hekimliği kurs ücretleri ile karşınıza çıkıyoruz.

Kilis işyeri hemşireliği kursu dahil eğitimlerimizin güncel ücretlerini öğrenmek için çağrı merkezimizi arayabilir, merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. 

Kilis İşyeri Hekimliği Kursu

Kilis işyeri hekimliği kursu alanında sektörün en iyisi ile çalışmak birçok avantajı bir arada sunacaktır. Bu açıdan KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak uzun yıllardır alanında deneyim sahibi, profesyonel bir kadroyla çalışıyoruz. 

Personellerimiz ilgili yönetmelikleri ve kanunları en güncel halleriyle takip etmektedir. Bu sayede resmi işlemlerden kaynaklı aksaklıklara mahal verilmemektedir.

Gerek Kilis işyeri hekimliği uzaktan eğitim süreçleri ve gerekse yüz yüze eğitim süreçleri kurumumuzda size özel hazırlanan materyaller eşiğinde yürütülmektedir.

İşyeri Hekimliği Kurs Süreleri

Kilis işyeri hekimliği kursu ilk olarak uzaktan eğitimle başlamaktadır. Kilis işyeri hekimliği uzaktan eğitim (Senkron) süreci 15 gün, 90 saat sürmektedir. Uzaktan eğitim bittikten sonra Asenkron eğitim başlamakta, Asenkron eğitim de 15 gün, 90 saat sürmektedir.

Uzaktan Eğitim bittikten sonra 5 günlük, 40 saat uygulamalı eğitim süreci başlamaktadır. Uygulamalı eğitim olan stajlar bir işyeri hekiminin yanında gerçekleştirilmektedir. Eğitimin bütün süreçleri zorunlu olup ardışık devam etmektedir. 

Kursiyerin eğitim süreci bakanlığa bildirilmekte, bir bölümü tamamlamayan katılımcı bir sonraki bölüme girememektedir. 

KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak kurs sürelerini en iyi şekilde ayarlıyor, olabildiğince kolaylık gösteriyoruz.

Kilis İşyeri Hekimliği Kurs Ücretleri

Kilis işyeri hekimliği kurs ücretleri kurslara göre değişmektedir. Her ne kadar eğiti saatleri standart olsa da içerikleri, eğitimler esnasında kullanılan materyaller, sunulan ek kaynaklar vs. değişmektedir. 

Buna göre de her kurum kendi fiyatını belirleyebilmektedir. KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak yetkilendirilmiş bir kurum olarak birçok özel kaynak sunuyoruz. Bütün eğitim süreçlerimiz uzman eğitmenlerimizce sağlamaktadır. Böylece kursiyerlerimiz hem sınava hem de çalışma hayatına etkin şekilde hazırlanmaktadır.

İşyeri Hekimliği Uzaktan Eğitim

Kilis işyeri hekimliği uzaktan eğitim süreçleri ekiplerimizce hazırlanan sunumlarla gerçekleştirilmektedir. 90 saat sürecek uzaktan eğitimler en güncel mevzuata göre, birçok ek kaynakla sağlanmaktadır.

1 thoughts on “Kilis İşyeri Hekimliği Kursu”

  1. […] sınıfların ödeyeceği ücret farklıdır. Yine B sınıfı iş güvenliği uzmanı kursu ile Kilis işyeri hekimliği kursu temel eğitimi ücretleri […]

Add a Comment

Your email address will not be published.