İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri

İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri

İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri merak edilen konulardan biridir. Bu yazımızda İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri başlığıyla beraber İş Güvenliği Uzmanlarının Yetkileri Nelerdir? konusunu da ele alacağız.

İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri

İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik bünyesinde belirlenmiştir. Buna göre:

Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerindeÇalışan başına ayda en az 10 dakika
Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerindeÇalışan başına ayda en az 20 dakika
Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerindeÇalışan başına ayda en az 40 dakika

iş güvenliği uzmanları sözleşmede belirtilen süre kadar işyerinde hizmet sunar. Birden fazla işyeriyle kısmi süreli iş sözleşmesi yapıldığı takdirde bu işyerleri arasında yolda geçen süreler haftalık kanuni çalışma süresinden sayılmaz. İş güvenliği uzmanları tam gün çalıştığı işyeri dışında fazla çalışma yapamaz.

İş Güvenliği Uzmanlarının Yetkileri Nelerdir?

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik içerisinde iş güvenliği uzmanlarının yetkileri belirtilmiştir. İşte İş Güvenliği Uzmanı‘nın Yetkileri:

  • İşyerinde belirlediği hayati tehlikenin ciddi ve önlenemez olması ve bu hususun acil müdahale gerektirmesi halinde işin durdurulması için işverene başvurmak,
  • Görevi gereği işyerinin bütün bölümlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda inceleme ve araştırma yapmak, gerekli bilgi ve belgelere ulaşmak ve çalışanlarla görüşmek,
  • Görevinin gerektirdiği konularda işverenin bilgisi dahilinde ilgili kurum ve kuruluşlarla işyerinin iç düzenlemelerine uygun olarak iş birliği yapmak.

İş Güvenliği Uzmanlarının görevleri oldukça önemlidir. Siz de iş güvenliği konusunda profesyonel destek almak isterseniz aşağıdaki ücretsiz formu doldurun!