İşyeri Hekimliği Sertifikası Yenileme Süresi
Merhabalar, İşyeri Hekimliği Sertifikası Yenileme Süresi konusunda siz değerli okuyucularımız için bir yazı hazırladık. Bu yazıda, İşyeri Hekimliği Sertifikası Nasıl Alınır? ve İşyeri Hekimliği Sertifikası Yenileme Nasıl Yapılır? konularına da yer verdik.
İşyeri Hekimliği Sertifikası Nasıl Alınır?
İşyeri Hekimliği görevinde bulunmak isteyen kişilerin öncelikle tıp fakültesinden mezun olmaları gerekmektedir. Tıp fakültesi mezunu olanlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş KARİYER ENSTİTÜSÜ™ kurumundan İşyeri Hekimliği kursunu almalıdır.
İşyeri Hekimliği kursu, 180 saat teorik ve 40 saat uygulama eğitiminden oluşur. Kursu başarıyla tamamlayan kişiler İSG sınavına girme hakkı kazanır.
Kişiler ÖSYM tarafından yılda iki kez gerçekleştirilen İSG sınavını başarılı bir şekilde geçmelidir. İSG sınavından en az 70 puan alan kişiler İşyeri Hekimliği Sertifikası na sahip olabilirler.
İşyeri Hekimliği Sertifikası Yenileme Süresi
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre, İşyeri Hekimliği Sertifikası Yenileme Süresi 5 yıldır.
İşyeri Hekimliği Sertifikası na sahip olan kişiler 5 yıl görev yapabilir. 5 yılın sonunda İşyeri Hekimi olarak görev yapmaya devam etmek isteyen kişiler, Sertifika Vize Yenileme İşlemi ni yapmalıdır.
5 yıl sonunda İşyeri Hekimliği Sertifikası Yenileme işlemi ni yaptırmayan kişilerin sertifikası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından askıya alınır. Kişilerin 5 yıllık sürenin bitimine 60 gün kala İşyeri Hekimliği Sertifikası Vize Yenileme İşlemi ni başlatması gerekir.
İşyeri Hekimliği Sertifikası Yenileme Nasıl Yapılır?
KARİYER ENSTİTÜSÜ™ kurumundan İşyeri Hekimliği Sertifikası alan kişiler 5 yıl çalışma hakkı kazanırlar. 5 yılın sonunda İşyeri Hekimi olarak görev yapmak isteyen kişiler, Sertifikası Yenileme İşlemi ni yapmalıdır.
İşyeri Hekimliği Sertifikası Yenileme Süresi 5 yıldır. Bu 5 yılın sonunda İşyeri Hekimi, İSG Katip sistemi üzerinden Vize Yenileme İşlemi ni yaparak Bakanlığa başvurmalıdır.
İşyeri Hekimliği Sertifikası Yenileme Nasıl Yapılır?
- İlk olarak, kişiler İSG Katip sistemi üzerinden kendi bilgileriyle giriş yapmalıdır.
- Daha sonra, soran vize yenileme sekmesinden başvuruda bulunmalıdırlar.
- Başvuruyu yapan kişiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ait olan Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat hesabına kendi TC kimlik numaraları ile vize ücretini yatırmalıdırlar.
Bizler KARİYER ENSTİTÜSÜ™ olarak İşyeri Hekimliği Kursu almış olan adaylarımıza, kurs sonunda dahi işlemlerinizde sizlere yardımcı oluyoruz. Eğitim danışmanlarımız sayesinde siz değerli kursiyerlerimiz İşyeri Hekimliği Sertifikası Vize Yenileme işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak için ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki ücretsiz formu doldurun.