İşyeri Hemşiresi Ne İş Yapar?
İşyeri Hemşiresi Ne İş yapar? sorusunun yanında adayların en çok merak ettiği diğer sorulara da bu. yazımızda cevap vermeye çalışacağız. Nedir bunlar? Diğer Sağlık Personeli ismiyle de hitap edebileceğimiz İşyeri Hemşiresi görev tanımı nedir? Kimler Olabilir? soruları olacaktır. Bu yazımızda bunların cevabını vereceğiz.
İşyeri Hemşiresi Görev Tanımı
İşyeri Hemşiresi, işletmelerde meydana gelebilecek acil durumlar ve iş kazaları gibi durumlarda işçilerin sağlığını kontrol etmekle görevlidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ve belgelendirilmiş personel olarak atanır. İşyerlerindeki alet ve cihazların giderek daha karmaşık hale gelmesi ve iş kazalarının ciddi sonuçlar doğurabilmesi nedeniyle İşyeri Hemşiresi‘nin önemi artmıştır.
İşyeri Hemşiresi, acil durumlar, iş kazaları ve meslek hastalıkları gibi durumlarda yaraların ve olumsuz etkilerin müdahale edilmesinden sorumludur. Çalışma ortamında diğer sağlık personeliyle birlikte çalışarak işçilerin sağlığını korumak ve gerektiğinde ilk müdahaleyi gerçekleştirmek önemli bir görevdir. İşyerlerinde İşyeri Hemşiresi görevlendirilmeyen işletmelere para cezası uygulanmaktadır.
İşyeri Hemşiresi Kimler Olabilir?
İşyeri Hemşiresi olarak görev alabilmek için aşağıdaki kişiler uygun olabilir:
- Hemşireler
- Sağlık memurları
- Acil tıp teknisyenleri
- Çevre sağlığı teknisyenleri
İşyeri Hemşireliği yapabilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş İşyeri Hemşireliği Eğitimi veren kurslara katılıp, ÖSYM tarafından yapılan İşyeri Hemşireliği sınavı nda başarılı olanlara İşyeri Hemşireliği Sertifikası verilmektedir.
İşyeri Hemşiresi Ne İş Yapar?
İşyeri Hemşiresinin görevleri şunları içerebilir:
- İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin planlanması, değerlendirilmesi, izlenmesi ve yönlendirilmesinde işyeri hekimi ile birlikte çalışmak, veri toplamak ve kayıtları tutmak.
- Çalışanların sağlık ve çalışma öykülerini işe giriş ve periyodik muayene formlarına yazmak ve işyeri hekimine muayene sırasında yardımcı olmak.
- Özel politika gerektiren grupların takibini yapmak ve gerekli sağlık muayenelerini düzenlemek.
- İlk yardım hizmetlerini organize etmek ve yürütmek.
- Çalışanlara sağlık eğitimi vermek.
- İşyeri bina ve eklentilerinin hijyen şartlarını denetlemek.
- İşyeri hekimi tarafından verilen diğer iş sağlığı ve güvenliği görevlerini yerine getirmek.
- Çalışan temsilcileri ve destek elemanlarıyla işbirliği yapmak ve onlara destek sağlamak.
Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki formu doldurun