İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans Mezunları Nerelerde Çalışabilir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans Mezunları Nerelerde Çalışabilir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans mezunları için İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans Mezunları Nerelerde Çalışabilir? ve İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans Mezunları Maaşları ne kadar? gibi sorular oldukça önemlidir. Bu yazıda, iş sağlığı ve güvenliği ön lisans mezunlarının istihdam alanlarını ve maaş düzeylerini ele alacağız.

İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans Mezunları Nerelerde Çalışabilir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Programı, günümüzde teknolojik gelişmelere paralel olarak sürekli olarak yeni iş kollarının ve teknolojik sorunların ortaya çıktığı çalışma alanlarına olan ihtiyacı artırmıştır. Bu nedenle, İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans programları, meslek yüksekokullarında eğitimli teknikerler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Mezunlar, geniş bir istihdam potansiyeline sahiptir. Avrupa Birliği uyum yasalarına göre, en az 50 işçi çalıştıran işletmelerde İş Güvenliği Uzmanı bulundurma zorunluluğu olduğundan, İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans mezunları na gelecekte parlak iş fırsatları sunulmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans Mezunları şu alanlarda çalışma imkanına sahiptir:

  1. Tüm kurum, kuruluş ve işletmelerde,
  2. Ticaret merkezleri,
  3. Çok katlı yüksek binalar,
  4. Üniversite ve yerleşke şeklindeki okullar,
  5. Alışveriş merkezleri ve topluma açık merkezlerde,
  6. İtfaiyeler, sivil savunma ve benzeri acil durum kuruluşlarında.

Ayrıca, İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri olarak çalışan mezunlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen İş Güvenliği Uzmanlığı (İSG) sınavı nı başarıyla geçmeleri durumunda “C Sertifikası” sahibi olma hakkına da sahiptirler. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu da mezunlara önemli iş fırsatları sunmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri, çalıştığı işletmeye bağlı olarak açık veya kapalı ortamlarda, sıcaklık değişimlerinin yaşandığı, nemli, tozlu, kokulu, gürültülü veya hava akımı olan bölgelerde görev alabilir. Bu nedenle, çalışma alanı üretimin yapıldığı her yer olarak kabul edilebilir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri, tam gün çalışma, gece çalışması, vardiyalı çalışma veya hafta sonu çalışması gibi çeşitli çalışma koşullarına uyum sağlamalıdır. Ayrıca, mesleğin gerektirdiği etkinlikleri yerine getirebilmek için dinleme, düşünme, konuşma, ayakta durma ve yürüme gibi yeteneklere sahip olmalıdır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans Mezunları Maaşları Ne Kadar?

İş Güvenliği Teknikeri olarak çalışan bir kişinin alacağı aylık ücret, çalıştığı iş yerinin kamu veya özel sektör olmasına göre farklılık gösterebilir. Özel sektörde çalışan bir İş Güvenliği Teknikeri için 2023 yılı itibarıyla başlangıç maaşları genellikle 8.500 – 9.000 TL arasında olmaktadır.

Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki ücretsiz formu doldurun!