Siirt İşyeri Hemşireliği Kursu
Siirt İşyeri Hemşireliği Kursu alanında KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak profesyonel hizmet veriyor, kursiyerlerimizin gerekli donanıma sahip şekilde sertifikalandırılmalarına yardımcı oluyoruz. İşyeri Hemşireliği Nedir? Nasıl Olunur? Gibi birçok soruya cevaplar bulabileceksiniz.
Sizler için rehber niteliği taşıyan bu yazımızı gelin birlikte inceleyelim.
Diğer Sağlık Personeli Kimlerdir?
Diğer sağlık personeli, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu içerisinde, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi ile ortaklaşa çalışan, bu alanda eğitim almış kişidir. Kanunen işyeri hekimi çalıştırmak zorunda olan bütün işyerleri işyeri hemşireliği sertifikası sahibi bir diğer sağlık personeli de çalıştırmak zorundadır.
İşyeri Hemşireliği Nedir?
İşyeri hemşireliği, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan, iş güvenliği uzmanı ve iş hekimiyle koordineli çalışan sağlık personellerini ifade eder. İşyeri hemşireliği için mutlaka bakanlıkça belgelendirilmiş olunmalıdır ve şu unvanlara sahip olanlar işyeri hemşireliği belgesi alabilmektedir:
- Hemşire,
- Sağlık memuru,
- Acil tıp teknisyeni,
- Çevre sağlığı teknisyeni.
Bütün bu unvanlara sahip kişiler lise, ön lisans ya da lisan s fark etmeksizin Siirt işyeri hemşireliği kursu eğitimlerine katılabilir ve sonrasında sınavlarda yeterlilik göstererek belge sahibi olabilirler.
İşyeri Hemşiresi Ne İş Yapar?
İşyeri hemşireliği eğitimi sonrasında süreci tamamlayan işyeri hemşireleri çeşitli işler yaparlar. Bunların bazılarını şöyle sıralayabiliriz:
- Çalışanların sağlık ve çalışma öykülerini muayene formuna işlerler. İşyeri hekimi tarafından yapılan muayeneler esnasında hekime yardımcı olurlar.
- Özel politika gerektiren grupların takip edilmesini yaparlar ve sağlık muayenelerinin yaptırılmasını sağlarlar.
- İş Yardım hizmetlerinin organizasyonu ve yürütülmesinde işyeri hekimiyle çalışırlar.
- Çalışanların sağlık eğitimleri esnasında eğitmenlik yaparlar.
- İşyeri bina ve eklentilerinin genel hijyen kurallarına uygunluğunun izlenip denetlenmesinde görev alırlar.
- İşyeri hekimi tarafından iş sağlığı ve güvenliğine dair verilecek diğer işleri yürütürler.
İşyeri Hemşiresi Nasıl Olunur?
DSP belgesi almak için belli şartları sağlamak gerekir. İşyeri hemşireliği belgesi alabilmek için ilk olarak hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni veya çevre sağlığı teknisyeni unvanlarından birisine sahip olmak gerekir.
Unvan gereğini sağlayanların bakanlıkça yetkilendirilmiş bir Siirt işyeri hemşireliği kursu eğitimlerine katılması gerekir. KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak uzun süredir bakanlıkça yetkilendirilmiş, profesyonel bir Siirt iş güvenliği kursu olarak hizmet veriyor, eğitim süreçlerini en etkili şekilde yürütülerek kursiyerlerimizin donanım kazanmasını sağlıyoruz. Siirt DSP kursu eğitim süreçlerini ideal sürede tamamlıyoruz.
İşyeri hemşireliği belgesi için eğitimler sonunda ÖSYM tarafından yapılacak sınava katılmak gerekir. Bu sınavdan yeterli puan alan adaylar işyeri hemşireliği sertifikası almaya hak kazanır ve işyeri hemşiresi olarak çalışmaya başlayabilirler.
İşyeri Hemşireliği Sertifikası Nasıl Alınır?
İşyeri hemşireliği sertifikası alabilmek için öncelikle hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni ya da çevre sağlığı teknisyeni unvanlarına sahip olunabilecek bir bölümden mezun olunmalıdır. Ardından diğer sağlık personeli eğitimi veren bir kurumdan eğitim alınmalıdır. KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak bakanlıkça yetkilendirilmiş şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Siirt diğer sağlık personeli kursu eğitim süreci sonunda kursiyerlerin ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek sınava girmeleri ve yeterli puan almaları gerekir. Bütün işyeri hemşireliği eğitimi sürecini ve sınavlarını başarıyla tamamlayanlar iş sağlığı ve güvenliği alanında faaliyet gösteren OSGB ve İSGB’lerde çalışabilirler.
İşyeri Hemşireliği Sertifikası Veren Kurumlar
İşyeri hemşireliği ya da DSP belgesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilmektedir. Bakanlık DSP belgesi vermeye kadar olan süreci yetkilendirdiği kurumlarca yürütmektedir. Bu aşamada en önemli görev KARiYER ENSTiTÜSÜ™ kurumumuz gibi kurumlara düşmektedir.
İşyeri hemşireliği sertifikası için gerekli olan bütün eğitimler ve başvuru süreçlerinde Siirt DSP kursu olarak aktif görev yapıyoruz. Kursiyerlerimizin gerekli evrakları hazırlamalarından hangi tarihte neyi, nasıl yapmaları gerektiğine kadar her detayı takip ediyoruz.
Siirt Diğer Sağlık Personeli Kursu eğitimlerimizde uzman eğiticilerin, iş müfettişlerinin, işyeri hekimlerinin, akademisyenlerin görev almasını sağlıyoruz. Siirt Diğer Sağlık Personeli Kursu sonunda adaylarımızın hem sınavlara hem de çalışma hayatına en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlıyoruz.
İşyeri Hemşiresi Çalışma Süreleri
DSP eğitimi sonrası sınav sürecini de başarıyla atlatarak bir yerde çalışmaya başlayan diğer sağlık personelleri haftalık en fazla 45 saat çalışabilmektedirler. 4857 sayılı iş kanununda bu detay belirtilmiştir ve ayda dört hafta üzerinden hesaplandığında 52 haftadan bir yılda toplam 2340 saat çalışabilmektedir.
Aylık da çalışma saati 195 saate denk gelmektedir. Dolayısıyla işyeri hemşireliği eğitimi sonrası sertifikalı bir işyeri hemşiresi aylık 195 saat sözleşme yapabilmektedir. Tam zamanlı çalışan bir işyeri hemşiresi aylık 22,5 saat de fazla mesai yapabilmektedir.
Siirt İşyeri Hemşireliği Kursu
Siirt işyeri hemşireliği kursu alanında deneyimli bir ekiple uzun yıllardır hizmet veriyoruz. Uzaktan Online işyeri hemşireliği eğitimi süreçlerimizi başarıyla yürütüyoruz. DSP eğitimi sonrasında adaylarımızın sınava tam manasıyla hazır hale gelmesini sağlıyoruz.
Diğer sağlık personeli eğitimi ile birlikte pratik donanım da kazanmış olmalarını sağlıyoruz. KARiYER ENSTiTÜSÜ™ ayrıcalığıyla tanıştırıyoruz.
DSP Kursu Süreleri
Siirt DSP kursu süreleri toplam 90 saattir. Siirt işyeri hemşireliği uzaktan eğitim süresi 45 saattir. Geriye kalan 45 saat ise Asenkron şekilde yapılmaktadır. DSP uzaktan eğitim online olarak yapılmaktadır.
Siirt İşyeri Hemşireliği Kurs Ücretleri
Siirt işyeri hemşireliği kursu ücretleri kurumlara göre değişmektedir. Siirt işyeri hemşireliği uzaktan eğitim materyalleri, eğitmenleri, deneyim, tecrübe kurs ücretlerini etkilemektedir.
KARiYER ENSTiTÜSÜ™ olarak kalite ve güven sunuyoruz. Bunu uygun işyeri hemşireliği kurs ücretleri ile birleştiriyoruz. En avantajlı Siirt DSP kursu olmayı başarıyoruz.
İşyeri Hemşireliği Uzaktan Eğitim
DSP uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimleri art arda veriyoruz. Yönetmelik gereği ardışık DSP eğitimi aksatanlar bir sonraki aşamaya geçememektedir. DSP uzaktan eğitim 45 saat sürmektedir. Sonrasında 45 saat Asenkron Diğer Sağlık Personeli Eğitimi başlamaktadır.
90 saatlik Diğer Sağlık Personeli Eğitimi sonunda adaylar sınava girmeye hak kazanmaktadır. KARiYER ENSTiTÜSÜ™ kurumumuz geliştirdiği sistemle uzaktan eğitim sürecinin en etkin şekilde geçmesini sağlamaktadır.