İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

İş Güvenliği Uzmanı Nasıl olunur, Nedir, Sertifikası Nasıl Alınır ve Çalışma Süreleri Nelerdir? Bu yazımızda bu soruların cevaplarını sizler için açıkladık.

İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

İş Güvenliği Uzmanı, iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim almış kişilerdir. Peki İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş güvenliği uzmanı olmak için üniversitelerin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mezunları, Teknik Öğretmen, Fen Edebiyat Fakültesi (Fizik, Kimya ve Biyoloji Mezunları), İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Önlisans ve Lisans bölümünden mezun olunması gerekiyor. Mezun olan adaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen esasları taşıyan ve ÖSYM tarafından hazırlanan İSG Sınavı’na girmesi gerekiyor.

📌 En önemli hususlardan biri alacağınız İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu‘dur. Eğitim aldığınız kurumun öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkili bir kurum olması, eğitimin kaliteli ve özgün olması, eğitim kadrosu ve destek ekibinin tecrübesi gibi konulara dikkat etmelisiniz.

İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi Nedir?

İş Güvenliği Uzmanları, görevlerini yapabilmek için teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşan bir eğitim programı almalıdır. Eğitimin teorik kısmı 180 saat, uygulama kısmı ise 40 saattir. İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, uzaktan eğitim yoluyla online olarak da verilmektedir.

İş Güvenliği Uzmanı Sertifikası Nasıl Alınır?

İş güvenliği uzmanı olmak isteyen kişiler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlık sınavlarına girmek zorundadır. Sınavda en az 70 puan almak gerekiyor. Yapılan sınavdan 70 puan ve üzeri puan alan kişiler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı sertifikası alarak iş hayatına atılabilirler. Sertifika durumlarına e-Devlet üzerinden İSG KATİP sistemiyle ulaşabilirler.

İş Güvenliği Uzmanlığı Çalışma Süreleri

İş güvenliği uzmanlarının çalışma süreleri, işletmenin tehlike sınıfına göre değişmektedir. Az tehlikeli sınıflarda yer alan işletmelerde çalışan başına ayda en az 10 dakika, tehlikeli sınıflarda yer alan işletmelerde çalışan başına ayda en az 20 dakika, çok tehlikeli sınıflarda yer alan işletmelerde ise çalışan başına ayda en az 40 dakika süreyle çalışmış olurlar.

👉 Siz de iş sağlığı ve güvenliği konusunda uzmanlaşmak, İSG sertifikası sahibi olmak ve iş güvenliği uzmanı olmak istiyorsanız, hemen aşağıdaki ücretsiz formu doldurun! En uygun fiyatlarla eğitim alabilir, hızlı ve güvenli bir şekilde sertifikalı iş güvenliği uzmanı olabilirsiniz.